Green de Corp Limited

Green Lighting Solutions Provider

Location: Hospital of Helsingborg, Sweden

Application: Indoor health care institution

Challenge

The Department of coronary angiography at the Hospital of Helsingborg is situated in the centre of a large building complex and no natural light could pass into the rooms. During long Swedish winters, the personnel told us that entire weeks would pass, without them seeing the sun. How could healthy sunlight could pass through the firewalls and into these rooms?

Solution

The solar cables are designed easily pass through firewalls and tight bends. As the roof was too far away, the solution was to place two systems on the East and West facades. One system brings the morning sun into the control room, and when the sun moves to the other side of the building, another system brings the light into a break room along the other wall. That way, both weather and time translate through the thin fibre cables. 

Solar health care 1Solar health care 3